| Autor |
Wiadomość |
Mario_lublin
|
Jakiego jezyka zacząc sie uczyc ? |
|
Witam wszystkich
Mam ogromną prośbę do wszystkich zaglądających na post który napisałem a więc chciał bym zaczą uczyc się jakiegos jezyka programistycznego ale nie wiem ktory bedzie najbardziej rozwojowy i ktory może pomoc mi w przyszlosci zarobkowo znaczy sie jestem elektronikiem i chcial bym w przyszlosci pisac firmwery do sprzetu elektronicznego znac ich struktury itp... ale za rowno chcial bym by ten jezyk byl na tyle rozwiniety i przydatny by mozna bylo rowniez w tym jezyku wykonywac szereg innych prac zwiazanych z srodowiskiem windows i jego zasobami jesli moge prosic o wszelkie wskazowki od czego zaczac i jak sie do tego zaberac albo o ile znalazla by sie cheetna osoba by mnie wprowadzic w podstawy to naprawde bede wdzieczny moja chec rozwoju w tym kierunku do jest uwarunkowana tym iz na co dzien mam kontakt z elektronika a po mimo umiejetnosci naprawiania nie znam oczewistych zeczy jakimi w/w urzadzeniach sa firmwery ktore wykonuja raczej zasadnicze polecenia pozdrawiam i mysle ze znajdzie sie ktos kto udzieli mi pomocy 
|
|
| Pią Sty 06, 2006 9:44 pm |
|
 |
Admin
Site Admin
|
|
|
|
Myślę że C i C++ będą tutaj rozwiązaniem najbardziej sensownym, w tym języku najwięcej pisze się oprogramowania firmwareowego i sterowników...
W sieci jest mase tutoriali i przykładów - najlepiej stworzyć sobie jakiś problem programistyczny (stworzenie jakiegoś programu) i zacząć go męczyć. Sęk w tym by wygenerować jak najbardziej efektywny kod 
|
|
| Pon Kwi 24, 2006 2:01 pm |
|
 |
|
|